ΒΛΑΒΕΣ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ & ΤΟΥ ΥΠΟΔΟΡΙΟΥ

Οι βλάβες του δέρματος που εμφανίζονται κατά την διάρκεια της ζωής του ατόμου, εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του πλαστικού χειρουργού.

Ο πλαστικός χειρουργός έχει την εκπαίδευση και την εμπειρία να αξιολογήσει αν μια βλάβη του δέρματος είναι η όχι καλοήθης και σε αντίθετη περίπτωση να την αφαιρέσει με τον κατάλληλο ριζικό τρόπο ώστε να συμβάλει στην πλήρη θεραπεία της.

Στην θεραπεία των νεοπλασμάτων του δέρματος η του υποδορίου, σημασία έχει η έγκαιρη αντιμετώπιση καθώς και η ριζική εκτομή τους.Οι ασθενείς θα πρέπει να γνωρίζουν ότι αν μια βλάβη του δέρματος εμφανίστηκε πρόσφατα και έχει δραστηριότητα και μεγαλώνει θα πρέπει να ελέγχεται. Αν παρουσιαστεί μια πληγή που συντηρείται και δεν επουλώνεται μετά μια ή δύο εβδομάδες επίσης θα πρέπει να ελέγχεται. Τέλος, παληές βλάβες που συχνά υπάρχουν από την παιδική ηλικία και πρόσφατα έχουν αλλάξει επίσης θα πρέπει να αξιολογούνται από ειδικό γιατρό. Παρόμοια λογική καθορίζει και την αξιολόγιση των βλαβών του υποδορίου. Περισσότερες λεπτομέρειες διαβάστε στην ογκολογία του δέρματος.

Σχετικά με τον Ιατρό

Ο Χρήστος Παπαμανώλης γεννήθηκε στη Καστοριά το 1957.

Εισήλθε στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το... (περισσότερα)

Search