ΚΑΤΑΚΛΙΣΕΙΣ

Ετσι ονομάζεται η καινούργια χειρουργική που στόχο έχει να ελέγξει το βάρος του ασθενούς. Γίνεται από τους γενικούς χειρουργούς με επεμβάσεις στο στομάχι του παχύσαρκου ασθενούς. Μετά όμως την επιθυμητή απώλεια του βάρους, προκύπτουν προβλήματα περίσσειας δέρματος σε όλο το σώμα.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι το πλεονάζον δέρμα. Εδώ καλούμαστε να διορθώσουμε κάθε περιοχή ξεχωριστά όπως το πρόσωπο τον τράχηλο, τους μαστούς (σε άνδρες και γυναίκες), την κοιλιά, τους μηρούς και τους γλουτούς. Για την λύση αυτών των νέων αισθητικών προβλημάτων της μεγάλης απώλειας βάρους, έχουν αναπτυχθεί τεχνικές που αφαιρούν την περίσσεια του δέρματος και επαναφέρουν την ισσοροπία Σε ασθενείς που λόγω μιας σοβαρής πάθησης αναγκάζονται να παραμένουν κλινήρεις για μεγάλο χρονικό διάστημα ο κίνδυνος είναι δημιουργηθούν πληγές στα σημεία όπου πιέζονται οι ιστοί στό στρώμα. Η πρώτη προσπάθεια σε τέτοιες καταστάσεις είναι η πρόληψη ώστε να προστατεύσουμε τους ιστούς από την νέκρωση. Αυτό το πετυχαίνουμε με συχνή αλλαγή της θέσης τού ασθενούς, εντριβές, ειδικά στρώματα.

Σε περίπτωση που έχουν δημιουργηθεί κατακλίσεις και η γενική κατάσταση του ασθενούς το επιτρέπει τότε η λύση είναι τοπικοί κρημνοί ή πιό σύνθετοι δερματομυικοί κρημνοί που θα λύσουν το σοβαρό πρόβλημα των κατακλίσεων που διακυβεύουν την ζωή του ασθενούς.του σώματος και του δέρματος που το περιβάλλει.

Σχετικά με τον Ιατρό

Ο Χρήστος Παπαμανώλης γεννήθηκε στη Καστοριά το 1957.

Εισήλθε στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το... (περισσότερα)

Search