ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΑΣΤΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΑΣΤΕΚΤΟΜΗ

Ο γυναικείος μαστός είναι σύμβολο θυληκότητας και γονιμότητας. Δυστυχώς συχνά εμφανίζει παθήσεις που απαιτούν μερικό ή πλήρη ακρωτηριασμό. Η Πλαστική χειρουργική έρχεται να βοηθήσει να ανατραπεί όλη η δύσκολη ψυχολογική κατάσταση με τεχνικές που αναπλάθουν τον μαστό που λείπει.

Η τεχνική που θα επιλεγεί εξαρτάται, από την προηγούμενη επέμβαση, την ποιότητα των ιστών της περιοχής, την ηλικία της γυναίκας και τις δικές της προτημήσεις. Εχουμε την δυνατότητα να ανακατασκευάσουμε τον μαστό με τοποθέτηση ενός ενθέματος σιλικόνης κατάλληλου σχήματος και μεγέθους ώστε να μοιάζει με τον υγιή. Αν το δέρμα της περιοχής είναι περιορισμένο τοποθετούμε ένα διατατή ιστών (Tissue expander), ώστε να αναγκάσουμε το δέρμα να περισσέψει και σέ δεύτερο χρόνο να τοποθετήσουμε ένα ένθεμα σιλικόνης. Τέλος άν η κατάσταση δεν ευνοεί τις παραπάνω τεχνικές υπάρχει η δυνατότητα να αναπλαστεί ο μαστός με αυτόλογους ιστούς από την ράχη (πλατύς ραχιαίος) η την κοιλιά (TRAM flap).

Μετά την ανάπλαση του όγκου του μαστού έχουμε την δυνατότητα να δημιουργήσουμε με διάφορες τεχνικές την θηλή αν έχει αφαιρεθεί.

Σχετικά με τον Ιατρό

Ο Χρήστος Παπαμανώλης γεννήθηκε στη Καστοριά το 1957.

Εισήλθε στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το... (περισσότερα)

Search