ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΑΤΟΥΑΖ

Η αφαίρεση των τατουάζ είναι πολλές φορές επιβεβλημμένη για επαγγελματικούς ή κοινωνικούς λόγους.

Ενας σύγχρονος τρόπος είναι η αφαίρεση των τατουάζ με την χρήση των laser. Αυτό δεν είναι εφικτό πάντα με μιά συνεδρεία και συχνά απαιτούνται αρκετές επισκέψεις με μεσοδιαστήματα μηνών. Οταν το τατουάζ είναι έγχρωμο και περιέχει κίτρινο και πράσινο χρώμα χρειάζεται ειδικά laser γι’αυτά τα χρώματα. Κατά άλλα σε μονόχρωμα επαγγελματικά τατουάζ, χωρίς πίεση χρόνου έχουν καλά αποτελέσματα.

Ο κλασικός τρόπος αφαίρεσης των τατουάζ, που είναι σύντομος και με καλά αποτελέσματα αν το τατουάζ είναι επαγγελματικό (δηλαδή η χρωστική είναι σε μικρό βάθος εντός του δέρματος), είναι η δερμοαπόξεση. Γίνεται με τοπική αναισθησία απόξεση του δέρματος με ειδικό μηχάνημα μέχρι το βάθος όπου υπάρχει η χρωστική. Οσο πιο επιφανειακή είναι η χρωστική τόσο καλύτερο και το αποτέλεσμα. Το τραύμα που δημιουργείται επουλώνεται σε σύντομο διάστημα με την κατάλληλη επίδεση και αφήνει στην θέση του τατουάζ μιά ρόζ επιφάνεια του πρόσφατα επουλωμένου τραύματος και σιγά σιγά επανέρχεται στο χρώμα του υπολοίπου δέρματος.

Σε μικρά τατουάζ που είναι εφικτή η χειρουργική εκτομή και συρραφή έχουμε και αυτήν την επιλογή. Στην θέση του υπάρχει μια μικρή τομή που δεν παραπέμπει στην ύπαρξη τατουάζ.

Σχετικά με τον Ιατρό

Ο Χρήστος Παπαμανώλης γεννήθηκε στη Καστοριά το 1957.

Εισήλθε στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το... (περισσότερα)

Search