ΛΙΠΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ

Είναι η πιο συχνή επέμβαση της Πλαστικής χειρουργικής παγκοσμίως. Γίνεται τα τελευταία εικοσιπέντε χρόνια και έχει χτιστεί τεράστια εμπειρία στούς πλαστικούς χειρουργούς.

Σήμερα θα δούμε την επέμβαση με διάφορα ονόματα λιπογλυπτική, μικρολιπαναρρόφηση, με υπερήχους ή laser. Όλα αυτά περιγράφουν την παλιά γνωστή και πετυχημένη επέμβαση και την τεχνολογική της εξέλιξη.

Με μικρές τομές στο δέρμα (2-3 χιλιοστών) σε κρυφά σημεία και με πολύ λεπτές κάνουλες αναρροφούμε το υποδόριο λίπος από τα σημεία που περισεύει. Ο στόχος είναι να βελτιώσουμε την περιοχή στην οποία επεμβαίνουμε και που αντιστέκεται στην δίαιτα ή την γυμναστική. Μ’ άλλα λόγια η λιπαναρρόφηση δεν είναι μέθοδος αδυνατίσματος. Η αφαίρεση του λίπους γίνεται πάντα σε ποσότητες και με τρόπο ώστε να μην χαλαρώσει το δέρμα της περιοχής που χειρουργήσαμε. Η επέμβαση γίνεται για μικρές περιοχές με τοπική αναισθησία και για μεγαλύτερες με περιοχική νάρκωση και μέθη. Το επόμενο διάστημα από την επέμβαση ο ασθενής φοράει ένα ειδικό πιεστικό κορσέ ώστε να βοηθήσουμε να υποχωρήσει το πρήξιμο στην περιοχή που χειρουργήσαμε. Το αποτέλεσμα φαίνεται μετά ενάμιση μήνα και αλλάζει μέχρι και εξη μήνες.

Σχετικά με τον Ιατρό

Ο Χρήστος Παπαμανώλης γεννήθηκε στη Καστοριά το 1957.

Εισήλθε στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το... (περισσότερα)

Search